неделя, 9 ноември 2008 г.

Планиране

 Едно от основните предназначения на държавния апарат, планиране. То не изключва резки промени в статуквото, но изключва възможността ту първа, в момент на криза държавния апарат да се озърта какво трябва да бъде предприето, камо ли да не се знае чие задължение е да започне да действа по проблема.
 В родината ми България липсата на планиране е постоянен проблем. Сравнително неотдавна случилия се "инцидент" с взривени складове за боеприпаси е само един от примерите. Още по лошото обаче е държавната политика официални държавни представители да лъжат публично дори за факти очевидни и за обикновенни хора които не са специалисти. Пресен пример е повтарящите се твърдения на официлни лица, включително на министър-прецедателя , че България е абсолютно защитена от световната финансова криза.  Това е практика продължаваща дълги години и не само няма действия целящи реална промяна в посока елиминиране на проблема, но и дори не се мисли в тази посока.

 Човека, отхвърлил и оборил твърденията ми в този текст ще изпълни сърцето ми с радост!

1 коментар:

VShopov каза...

Привет. За съжаление мога само да изразя съгласие, няма планиране, няма структура за такова нещо, няма и хора, които да искат да го правят.